Nekustamā īpašuma pirkšana un darījumu drošība
Čau! Beidzot esmu nobriedis sava pirmā dzīvokļa pirkšanai, bet, godīgi sakot, man ir paniskas bailes uzrauties uz kādiem krāpniekiem vai slēptiem parādiem. Sludinājumu ir daudz, bet kad sāk skatīties dokumentus, rodas simtiem jautājumu – zemesgrāmata, nostiprinājuma lūgumi, visādi apgrūtinājumi... bail kaut ko nepamanīt un pēc tam palikt pie "sasistas siles". Vai jūs parasti pērkot piesaistāt juristu dokumentu pārbaudei? Jeb pietiek ar notāru? Man kaut kā gribas papildus drošību, lai kāds tieši manas intereses pārstāv, nevis tikai tehniski paraksta papīrus.
5 Views

Apsveicu ar lielo lēmumu! Bet bailes ir pamatotas, jo notārs tiešām tikai apliecina parakstus un pārbauda pamata lietas, viņš neiedziļinās visos darījuma zemūdens akmeņos. Es, kad pirku māju, arī neriskēju. Izmantoju palīdzību no šī biroja https://advokats-lv.com/ Viņi "izķemmēja" visus līguma punktus, atrada pāris dīvainas klauzulas par uzturēšanas izmaksām, kuras pārdevējs bija "aizmirsis" pieminēt. Jurists ir kā apdrošināšana – labāk samaksāt nedaudz uzreiz, nekā pēc tam gadiem tiesāties par īpašuma tiesībām. Mans ieteikums – neriskē ar savu naudu un mieru.