Gdzie w Polsce szukać miejsc z prawdziwym klimatem? Podzielcie się swoimi odkryciami!
Mam taki plan, żeby w tym roku lepiej poznać Polskę, ale nie chodzi mi o sztampowe trasy i oczywiste punkty w przewodnikach. Szukam miejsc, które mają duszę – kameralnych restauracji, w których dobrze zjeść i poczuć atmosferę, kawiarni z charakterem, parków idealnych na leniwe popołudnia czy zakątków, o których nie przeczytamy w pierwszych lepszych wynikach wyszukiwania. Wierzę, że największe perełki zna lokalna społeczność. Dlatego pomyślałem, że zapytam Was – gdzie Wy lubicie wracać? Gdzie waszym zdaniem jest prawdziwy klimat? Może to jakaś knajpka z niesamowitym widokiem, urokliwa dzielnica, którą można spacerować godzinami, albo miejsce z ciekawą historią? Podzielcie się swoimi typami – niezależnie czy to miasto, góry czy morze. Każda wskazówka jest na wagę złota! Z góry dzięki za wszystkie propozycje

Też uwielbiam odkrywać takie perełki z dala od utartych szlaków. Jeśli kiedyś zawitasz do Gdańska, koniecznie sprawdź restauracja Secret Room – to miejsce idealnie wpisuje się w to, czego szukasz. Znajduje się w nowoczesnej części Głównego Miasta, tuż nad Motławą, a klimat robi tu wszystko. Przygaszone światła, wygodne wnętrza i niesamowity widok na wodę sprawiają, że człowiek od razu zwalnia. Do tego mają rewelacyjne koktajle i kuchnię łączącą różne style – od europejskiej po azjatyckie smaki. Idealny punkt na odpoczynek po całym dniu zwiedzania. Dzięki za ten post, na pewno skorzystam z kilku polecajek od społeczności